fredag 18 juli 2014

danmark!!!

Så var vi hemma igen, har sovit i min egen säng i natt och det var sååå skönt!
Och vi har haft en helt fantastisk semesterresa. Allt har funkat så bra och vi har gjort och sett så mycket roligt!

När vi vaknade på tåget på väg till Göteborg sa yngsta killen med ett stort leende: "Det är roligt att sova på tåg!" Sen var det roligt att åka färja och lite mindre roligt att åka bil i ett par timmar.

Vi kom fram sent på kvällen till ett fint vitt hus med grästak, sov och vaknade dagen därpå av solsken. På förmiddan hann vi en sväng till havet innan det var dags att göra sig klar för dop.

Frida döptes i en liten fin kyrka, Sønderhå kirke, och sen fortsatte festen i Dittes föräldrars hus vid Limfjorden  där vi fick gott fika och trevlig samvaro i solen. På kvällen var det middag i Skyums församlingshus. Oj vilken dag! Och Emmy blev Fridas fadder!

Söndag vaknade vi av regn och det var rätt okej eftersom vi var ordentligt trötta.Vi körde en runda i området, nationalparken Thy, otroligt vackert vid Atlantkusten. Sen for vi hem och åt en lyxmiddag med rökt lax köpt på fiskaffären i "vår" by, Norre Vorupør,

Måndag var då dagen D, eller kanske hellre dagen L som i Legoland! Den började också i regn men det blev uppehåll när vi kom fram. Vi fick en härlig dag tillsammans med Jonas, Ditte och barnen. Alla kände sig glada och nöjda när vi åkte hem på kvällen!

Tisdag körde vi åter runt i området men denna gång åt andra hållet ända ner till färjan som går över till Thyborøn. Vi hann se Stenbjerg landingsplads, en gammal fyr som vi gick upp i och en av Danmarks minsta kyrkor. 
På aftonen fick jag och Emmy möjlighet att gå upp i ett vindkraftverk som Dittes farbror äger. Jag gav upp och klättrade ner ganska tidigt (knän och armar skakade) men Emmy klättrade ända upp och fick se utsikten uppifrån!
Sen for vi till Nykøbing och åt middag på restaurang! Och avslutade kvällen med att lämna en blomma till Hans och Birthe Møller, Dittes föräldrar, för att dom hjälpt oss med att fixa stuga!

Onsdag morgon var det tidig uppgång, städning av stuga och iväg för att hinna med färjan från Fredrikshavn och sen på tåget och resa HEM!

Summan är: Jag vill tillbaka!!! Och det säger mycket för jag är ju som ni vet helst hemma :-)
Bilder finns på Emmys blogg! Hon har bildbombat!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar