onsdag 4 november 2015

nördigt?

Vi går igång på olika saker. Som en vän som skickade en låt med massor av coola pianoackord. Eller grannen som drömmer om att styra växthuset med mobilen.

Själv går jag igång på stickning och garn. Kan sitta i timmar och kolla in bästa communityn Ravelry där man kan hitta massor av beskrivningar och garn och allt som hör stickning till. Kan gå länge i garnaffärer och bara klappa och lukta på garn. Mest går jag igång på ullgarn, ja lingarn funkar också och silke inte att förglömma. Och i sockgarner får det finnas syntetfibrer för hållbarhetens skull men sällan eller aldrig köper jag rena syntetgarner. Dom har inte känslan jag söker.

Och visst är man en nörd när man kan sitta en hel eftermiddag och pröva sig fram till rätt stickfasthet, dvs sticka en lapp, riva upp, sticka igen, riva upp, sticka igen osv tills man får rätt mängd maskor till modell och garn.

Och visst är man en nörd när man har stickböcker och tidningar på pianot tillsammans med nothäften!

I morgon åker jag bort. Till Kalix på STICKLÄGER!!! Åker buss hemifrån kl 07.00 och kommer hem på söndagafton. Och jag ska sticka HELA TIDEN förutom då jag äter och sover.  Jag ska umgås med andra nördar och klappa garn och köpa garn och göra annat garnrelaterat. Och jag ska njuta hela tiden! Stickningar är planerade, påbörjade och packade men annat har jag inte packat än för det går ju fort, det är ju bara att stoppa ner kläder! Att välja projekt är en lång process vet ni!

Ska försöka underhålla er med lite blider under helgen!




3 kommentarer:

 1. Jag har packat hela bilen full med garn, lovar att se till att det finns garn att köpa på plats ;)

  Du beskriver vår livsstil så härligt här, tack för dom orden! Ska bli trevligt att träffa dig, vi ses i morgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi ses i morgon :-)

   Radera
  2. Låter lite som jag.Fast jag har hundsport istället för stickning. Ha det riktigt bra på sticklägret.
   Kram från Marina

   Radera