lördag 7 maj 2011

voranna...

....eller vårbruk som det heter på svenska.
Eftersom trädgården är ett av mina stora intressen och glädjeämnen i livet kommer det nog att bli lite trädgård här på bloggen också.

Nu är det som sagt dags för vårbruk och det börjar i mitt fall med städning. Jag brukar tänka under sommaren att NUU i höst ska jag ta ur mina rabatter så dom är klara till våren. Och varje höst händer samma sak: allt blir ju så underbart vackert i höstskrud! Och jag tycker om det förgängliga med trädgården: blommor vissnar och står där med snö på toppen. Som gullstaven som fåglarna älskar att äta ur på senhösten. Eller spireorna som ståtligt står upp hela vintern lång. Och humlen som snön så snyggt lägger sig till rätta i.
Ja så det blir vårstädning i stället och då går det ganska brutalt till med häcksax och räfsa.Tänkte att jag skulle följa min sk solskensrabatt här på bloggen. Skriva och lägga upp lite bilder för att följa utvecklingen under vår, sommar och höst.

Den rabatten är gjord för 4 år sen (tror jag, tiden går ju så hiskeligt fort!!). Den består av ren sand, hämtad vid skellefteälven. På våren brukar jag göda upp den med lite hönsgödsel och sen under sommaren lägger jag på färskt gräsklipp några gånger. Och det växer så det knakar!!!

Bilderna här är tagna för en dryg vecka sedan och det är redan betydligt grönare :-)

2 kommentarer:

  1. Lena Brännström8 maj 2011 22:26

    Var så imponerad av din trädgård förra sommaren och jag förstår att den blir minst lika fin denna sommar.

    SvaraRadera
  2. TACK Lena!! man vet aldrig från sommar till sommar men förhoppningarna är ju att det i alla fall ska vara fint!

    SvaraRadera