torsdag 2 juni 2011

behövs näring??En bekännelse: jag älskar orkidéer, såna där dussinorkidéer som släjs överallt, paleanopsis eller nått sånt! Och eftersom dom verkar trivas hos mig så börjar jag ha ett antal som troget blommat runt jultiden i flera år. Dock har blommorna blivit mindre och mindre men det har inte bekymrat mig för dom blommar ju!

Så för nån vecka sen var jag in på den lilla blomsteraffären och kollade in och började prata med ägarinnan om orkidéer. När jag berättade om mina så gjorde hon mig uppmärksam på en liten flaska som stod där: Orchid Focus Bloom... näring för just dessa varelser... hade aldrig tänkt på det måste jag erkänna.
Så jag köpte en flaska och vattnade en gång.
Och något hände! Direkt! Plötsligt var där nya stänglar på gång och på de grenar som var kvar kom nya grenar med knoppar! Det var som om dom bara väntat på den lilla skvätten dom fick.

Och som vanligt går mina tankar till tron. Vi kan leva som kristna i en tynade tillvaro. Vi kan blomma ut en gång om året - kanske till jul - i vördnad och tillbedjan. Vi kan ha det så och tro att det är nog som det ska.
Och då finns så mycket mer i beredskap för oss! Gud bara väntar på att få ge oss en skvätt näring så vi kommer igång med blomning och fruktsättning! Det är ju så Han vill att det ska vara men han är en gentleman och tvingar oss aldrig att ta emot något om vi inte vill. Men vill vi är Han där med vattenkannan innan vi ens hunnit säga amen och ger den näring vi behöver.

1 kommentar:

  1. Ja, både blommor och människor behöver näring....men jag visste inte heller att orkideerna ville ha extra starka saker på flaska-tack för upplysningen.

    Kram!

    SvaraRadera