fredag 13 april 2012

avundsjuk eller avundfrisk?

Avundsjuka är en svår sjukdom. Den förtär en inifrån och gör en misstänksam och missunnsam. Den gör att människor fjärmar sig från varandra och för inget gott med sig för någon. Och tyvärr är det en sjukdom som vi alla drabbas av från och till.

När man är avundsjuk så känns det hårt inom en, man vill ha det någon annan har fått. Inte alltid materiella ting, det kan lika gärna handla om begåvning eller om möjligheter i livet.

Kan man få känna att man vill ha något som nån annan har utan att för den skull vara avundsjuk? Ja, jag tror det! Hörde en som pratade om att vara "avundfrisk" och det begreppet gillar jag skarpt.

Om jag är avundfrisk så önskar jag att jag hade det den andre har men utan att känna bitterhet. Då föder det en längtan och önskan inom mig som känns bra!

2 kommentarer:

 1. Har just brottats med detta...att vilja ha det någon annan har...och i mitt fall, just som du skriver, att det likaväl kan handla om någons begåvning. Du sätter verkligen ord på vad jag också känt och jag förstår att jag är avundsfrisk - det var befriande!
  Jag gläds så otroligt över de människor som kan sjunga och som delar med sig av sin gåva och jag älskar själv att sjunga, men hellre än bra, så att säga. Jag skulle också vilja ha en mer okomplicerad sångröst, inte för att skryta med, men för att jag känner så stark att det är ett fantastiskt sätt att uttrycka och förmedla evangeliets budskap och min relation med Jesus...nåt jag verkligen skulle vilja göra. Därför hoppas jag också att dom som kan sjunga, verkligen inser vilken gåva dom fått och inte glömmer bort att tacka för den. Så Katarina...TACKA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir att orden träffar mitt i prick! och tack för att du påminner mig om att tacka!

   Catharina

   Radera