onsdag 14 december 2011

vardag igen

Det är onsdag morgon, klockan är strax 7 och jag är åter hemma i vardagen. Väcka barn, köra till dagis, hem igen, till vårdcentralen för att avgipsas, besök av en mamma och mormor, julfest i kväll: kort sagt en vanlig vardag!
Senaste veckans intryck börjar så smått att landa men det kommer att ta sin tid att smälta allt.

Men det är i vardagen jag lever och trivs. Semester är en kort period som man oftast tycker går för fort men det är vardagen som ändå är det väsentliga. Semestern kan ge impulser som kan användas i vardagen, semestern är i viss mån vila för att orka med vardagen. Något "annat" som motvikt mot vardagen. Semester är minnen att glädjas åt när vardagen är grå och enformig men vardagen är på ett sätt livet.

När vi åkte mot Döda Havet var det ökenlandskap. Ett - på många sätt - trist och torrt landskap men jag tycker det är så vackert och skiftande. Kanske är det som med vardagen, om vi vill se det vackra och skiftande i vardagens gråa lunk så blir den vacker.

Öknen är en utmaning för de som bor där, det kommer otroligt lite regn och när det kommer måste man samla för att ha under torra perioder. Kanske som med semester, en tid att samla kraft för vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar