torsdag 4 oktober 2012

jul

Drömde i natt att det var jul och att vi på julafton hann så mycket innan det var dags för själva firandet. Troligtvis kom sig drömmen av att vi igårkväll pratat om bya-tomtarna och huruvida det skulle bli några i år.

När man har förmånen att få leva med andras barn i huset är julen en speciell historia. När tjejerna kom hitflyttande hade dom aldrig firat jul och den större sa: kommer det att bli jul varenda år?? När vi sa ja sa hon: "JAAA, då kommer jag att få paket varje gång!!!"
Nu är det dags för senaste tillskottet att börja fundera över julen och vår uppgift är att inge förväntan! Inga större problem med en fyraåring med fantasi och glädje över det mesta i livet!

Så vi har pratat om att tomten bor i skogen och på djurparken i Lycksele och att på julafton har tomten så mycket att göra att han skickar ut  tomtenissar till husen och här i Svansele är bl a storasyster anställd av tomten för att dela ut paket. Gissa om det är tindrande barnaögon och förväntan utöver det vanliga!

2 kommentarer:

 1. Hejsann....Vad underbart,med förväntan! Jag tycker just julfirandet hör barnen till..
  Min man och jag är också familjehem,fast just nu har vi ingen placering.Vi hade en tonårstjej några veckor i sommras,det slutade med buller och bang! som det kan göra iblandt...
  Numera ser vi fram emot nästa placering,och hoppas det (kansje) blir liiite lugnare..
  Ha det så bra./Sölvi

  SvaraRadera
 2. Ja att skapa förväntan...det är nog det finaste man kan göra...
  För förväntan skapar broar till nya hopp.

  Kramar om och önskar skön söndag!

  SvaraRadera