fredag 12 september 2014

motsatsernas dag

Vaknade med klump i magen efter gårdagens avslöjanden. Tänker på personer som gjort dumheter - megadumheter! - och på deras familjer. Känner med föräldrar och syskon som står där och är ledsna och känner skam.

Går ner och läser en uppdatering på facebook där en person frågar sig vad man ska rösta på och har som alternativ SD: för att dom vill inte ha in fler invandrare... blir så beklämnd och ledsen men samtidigt inte alls överraskad, har sett tendenserna.

När man lever i en familj där medlemmarna kommer från flera kontinenter är det svårt att ta till sig att någon inte vill ha in människor som behöver fly till vårt land. Vi tar emot så få invandrare/flyktingar jämfört med många fattiga länder, grannländer till t ex Syrien. Dom har inte "råd" men dom vet att det kunde varit det motsatta läget.

Sen fick jag besök av en gammal vän. Jag hade skrivit en blänkare på en köp&säljsida om att jag behövde lingon och hon kontaktade mig. En vän till henne skulle utvisas ur Sverige i höst och behövde pengar. För att få ihop pengar plockade hon bär och sålde. Jag kände att här har vi verkligen en win-win-situation :-). Så idag levererade dom 30kg rensade lingon som jag betalade med glädje! En företagsam, varm och glad kvinna som inte får stanna. Och ett möte som berörde mig otroligt!

Så det har varit motsatsernas dag...

På söndag är det riksdagsval och då väljer vi vår framtid, åtminstone 4 år framåt. Vill vi ha främlingsfientliga krafter i riksdagen, på en vågmästarroll? Inte jag i alla fall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar