tisdag 21 oktober 2014

vintervila

Än är inte trädgården redo för vintervilan. Vi försöker förbereda för vårens bygge redan nu.
Växthusen är borta, odlingslådorna likaså. Växterna från solskensrabatten har fått sin vintervila i den växthusgrund som ännu är kvar. Till våren ska dom få flytta till nytt boende!

Simon var hemma förra veckan och hjälpte till att flytta alla stora stenar som varit runt solskensrabatten. Nu ligger dom där vi haft uteplats i många år men där trädäcket börjat murkna så vi tog bort det (återanvändes som golv i vedhuset). Det är till denna rabatt växterna ska få flytta.

I dag har jag skottat halvfrusen jord från odlingslådorna till denna och sen ska sanden flyttas som ligger kvar där rabatten var. Hoppas den inte fryser ihop totalt under presenningen!

Våren och sommarens projekt är alltså ganska klara: göra en ny uteplats där stora växthuset stod vilket inte är så svårt i och med att det redan ligger plattor där. Göra iordning rabatten och ta bort växthusgrunden och plantera nån mer bärbuske där. OCH det stora projektet: UTERUM!1 kommentar:

  1. Kollade efter en epostadress till dig men hittade ingen så jag har skickat PM till dig på facebook, Har du inte fått det så kanske det har hamnat under "övrigt". Hoppas att du läser det!

    SvaraRadera