torsdag 20 december 2012

vad är det man sörjer?

När en person dör så sörjer man, det är ju ofrånkomligt om man haft en relation!
Men vad är det man sörjer förutom att man förlorat en människa? Ja, inte sörjer man det som varit, det minns man med stor glädje! Alla fina stunder, allt roligt man gjort, vardagens situationer med skor lämnade direkt innanför dörren osv, osv.

Det man sörjer, eller det jag sörjer är det som inte hanns med, det som aldrig blev!
Jag sörjer över att lillebror inte fick vara med Robin och hoppa med skotern i vinter som han planerat "och du måste titta på mamma!!" har han sagt med glimten i ögat!
Jag sörjer över att Emmy inte fick dela hela livet med en underbar man, att inte han fick bli pappa till våra barnbarn!
Jag sörjer över att Tomas mist sin jaktkompis, ja sin kompis överhuvudtaget!
Jag sörjer över att inte få åldras och ha Robin som svärson... Ja, jag sörjer själva livet som försvann och inget fick bli!

Det gör så ont så ont så ont så jag går nästan sönder! Och hur ska det då inte vara för hans föräldrar och bröder och hur ont är det då inte i min lilla flicka!

4 kommentarer:

 1. Jag vet Stina!! KRAM till er!!

  SvaraRadera
 2. Mitt i sorgen önskar jag er ändå en jul i gemenskap med dem som delar sorgen - den blir inte mindre för att man delar - men kanske blir det mera möjligt att härda ut.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det har nog aldrig känts viktigare att få umgås med de närmaste som nu när detta hänt! Jag är glad mitt i allt att vår familj och Robins familj är goda vänner!

   Kram!

   Radera