onsdag 22 januari 2014

självvalt

Som ni nog uppmärksammat lever jag och min man ett liv rätt långt från många av våra jämnåriga. Vi har valt det själva och vill inte på något sätt byta!
Men det innebär inte att vi valt en enkel väg att gå. Utåt sett kanske det verkar rätt okej att tjäna pengar samtidigt som man jobbar hemma och tar hand om barn men sanningen är en annan.

Ibland önskar jag att man kunde byta plats för ett tag för jag tror aldrig att nån som inte själv är eller har varit familjehem kan sätta sig in i vad det är.

För ett par dagar sen var jag med barn på besök hos en förälder som ligger på sjukhus. När jag kom hem sa jag till Tomas att jag var helt utpumpad. Kan man bli utpumpad av att hälsa på nån, kanske du tänker. Svaret är JA!! För i ett sånt läge bär jag barnens oro och ängslan och glädje, biologiska förälderns sorg och smärta att inte kunna bo med sitt barn OCH mina ägna känslor i detta!

Pratade med en god vän i samma bransch här på förmiddan. Hon hade fått höra från sin egen nära släkting: men ni tar ju bara hand om barnet! Och även ifrågasatts varför man får ersättning.
Vi konstataterade för länge sen, både hon och jag att det är inte som att ta hand om sina egna barn detta med att vara familjehem!
För vi tar inte "bara" hand om barnet, vi får en väldigt stor krets av människor in i familjen! Jag och Tomas har haft turen att aldrig hamna i konflikt med barnens biologiska nätverk men andra kan det vara mycket tufft för med hot om våld och t o m dödshot från frustrerade anhöriga. Då är det inte konstigt att man är trött periodvis trots att man "bara tar hand om barnen"!

Och detta med pengar... "En del gör det bara för pengarna" är något man får höra... Men jag tänker nog att den som blir familjehem för att bli rik på pengar ger upp rätt snart när man inser vilket jobb det handlar om!

Men som sagt, det är självvalt och det är ett fantastiskt uppdrag att få ta hand om någon annans barn! Jag önskar bara att du ville försöka sätta dig in i våra familjers liv!


4 kommentarer:

 1. Jag tycker, och har alltid tyckt, ni gör ett fantastiskt jobb! Ibland tänker jag att det måste vara drömjobbet, men samtidigt skulle jag aldrig välja det själv. Det är tur att det finns familjer som ni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fina-Stina, du har ju sett hur det kan vara i huset vissa dagar ;-)

   Radera
 2. Barn kan vi inte äga, det är allas barn, tycker jag! Skönt att det finns solidaritet och att människorna bryr sig. Frihet i smått Enighet i stort Kärlek i allt

  SvaraRadera
 3. Jo barnen har vi mer eller mindre till låns men alla har rätt att bli älskade för den man är!

  SvaraRadera