måndag 9 januari 2012

förebild

Jag har gjort en helt fantastiskt overklig resa de senaste 3 åren. I november 2008 fick jag möjlighet att göra en Gastric-bypass-operation och har sen dess gått ner ca 40 kilo.
Många kanske tänker att då "måste det väl vara urhäftigt att titta på bilder från före operationen". Men för mig har det varit så ångestfyllt att bara se hur jag såg ut. Jag har känt sån skam över att jag var så grymt överviktig och tänkt att hur kunde jag tro att jag dög så!

I våras skickade min älskade äldsta dotter en bild till mig, eller egentligen två, med orden "inse skillnaden mamma!!!" och då kunde jag se. Då först klarade jag av att titta på en bild utan att skämmas. Och idag har jag faktiskt satt ihop en före-bild och en efter-bild!


Och viss skillnad är det ju :-). Jag förundras och gläds varenda dag över att jag fick möjligheten att bli smal, över att jag mår så bra och orkar på ett helt annat sätt och över att jag kan köpa de kläder jag vill ha!

3 kommentarer:

  1. Catharina, nog duger man hur man än ser ut. Nu tror jag visserligen att jag aldrig såg dej så "grop" som på bilden till vänster, men när du var "mullig" var du ju bara du i mina (och säkert andras) ögon. En annan sak är det ju hur man mår, hur ens hjärta och knän mår och sånt. Det är viktigt, inte hur mycket daller det finns på kroppen.

    Jag ska förresten börja nöta på mitt gymkort (!) i kväll. Det finns skäl att ta hand om sej även om man duger hur man än är. Och det är trevligare att kunna köpa kläder som inte heter D i förnamn.

    SvaraRadera
  2. Ja jag har saknat dig Ingela :-)

    SvaraRadera