fredag 15 mars 2013

tacos?

Måste börja med att påpeka att jag egentligen inte gillar tacos, än mindre förstår hur någon kan äta det en gång i veckan!
Men det är ju för tur att vi är olika vi människor och gillar olika saker!

För ett tag sen pratade jag och äldsta dottern om LCHF och andra dieter som ska få oss att må bättre. Vi är båda skeptiker och funderar över hur man så fullt ut kan gå upp i en diet. Men återigen, vi är olika vi människor och var och en väljer ju själv.

Men vi kom i alla fall fram till ett förhållningssätt som vi vill försöka följa:
Att i möjligaste mån välja ekologiskt och/eller närproducerat när vi handlar mat.

Åter till tacosen. Förra fredagen önskade sig småkillarna tacos till middag och snäll som jag är fick dom det. Jag brukar tycka att det luktar fotsvett när man tillsätter kryddblandningen i köttfärsen men denna gång hade jag köpt ekologisk kryddblandning och döm om min förvåning när stanken av tåbira uteblev!! Det verkar som om den ekologiska varianten åtminstone inte innehåller fotsvett ;-)!

6 kommentarer:

 1. Jag kan starkt rekommendera att krydda helt själv. Jag köper aldrig blandningar för de smakar hemskt. Finns många bra recept på nätet.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nog tänkt tanken men latmasken har alltid slagit till ;-). Och som sagt, vi äter inte tacos mer än nödvändigt! Nästa gång ska jag nog testa att krydda själv i alla fall så tack för tipset!

   Radera
 2. Jag tycker att tacos liksom andra slags plockmat är världens bästa käk. Inget slår väl en vällagad middag, men när ambitionerna inte når dit är plockmaten räddningen. Slipper jag steka färs som luktar lagård är jag dock nöjd...

  SvaraRadera
 3. Bästa tacokryddblandningsreceptet hittar du bl.a. här: http://56kilo.alltforforaldrar.se/tacokrydda/

  SvaraRadera
 4. Jag är ingen supergillare av Taxos heller - men det finns det som är värre.

  Kramar om dig!

  SvaraRadera
 5. Här är det sällan som vi äter Tacos. Lite kryddstarkt för magen men någon gång så ...
  Tack för tipset med kryddorna/ kram

  SvaraRadera