tisdag 12 augusti 2014

arjeplog - Andenes

Började dagen med frukost på svågerns hotell i Arjeplog och avslutar dagen i sängen på Rorbu Hotel på Hamngatan i Andenes, längst upp på Lofoten.

Vi har kört ca 56 mil och är helt uppfyllda av alla intryck. Hela vägen har varit en fröjd för alla sinnen, det har inte varit tråkigt och transportsträcka en enda kilometer.

Vädret har varit regnigt och helmulet men ändå så helt underbart vackert. De avslutande milen på Andøya var så det tog andan ur en: vita sandstränder, kala klippor, dimslöjor som liksom rann nerför fjällsidorna och betande och vilande vita får längst vägen.

Jag sitter här i sängen med en känsla av evighet i mig, evighet och avslut på samma gång. Som att det är slutet och början på världen, livet ja allt. Vi är längst ute mot havet, om jag går ut på balkongen här ser jag havet bara nedanför. Havet är något annat och samtidigt är det här och nu och en del av allt annat...

I morgon åker vi ut på havet och hoppas få se valar. Och vi ber om bra väder, inte om sol och värme utan om det väder som passar för just denna dag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar