fredag 3 augusti 2012

mångfald


Sitter på verandan med kaffekoppen. Njuter av sol, värme och porlande vatten från vårt lilla vattenblänk som äntligen satts igång för i sommar.
Jag njuter också av vår trädgård som står i full prakt nu.

Vi har ingen designad trädgård där blommorna är planterade enligt expertisen; i återkommande stora grupper. I vår trädgård får det bli lite som det faller sig för stunden.
Visst, jag blandar inte färger helt hursomhelst. En rabatt kallar jag solrabatten och där blommar det i rött, gult och orange. De andra går i lite mildare toner; vitt, rosa, blått, violett...
Men det jag gillar allra mest är att blommorna liksom bildar buketter i rabatten. Solrosorna sticker upp mellan Brinnande Kärlek, Randgräs och Fingerört. Bland blodnävorna sticker fröställningar från Allium upp och Pionen böjer ner sina utsökta blommor. En annan näva står fint tillsamman med vit toppklocka och med Jättedaggkåpa och brokbladig kirskål som inramning.

Jag inser där jag sitter att så ser jag på människor också. Jag har svårt med att man ska umgås i homogena grupper. Jag har vänner i alla åldrar, vänner med olika färg vänner av olika kön och det är det som gör livet spännande! Tänk vad man missar när man inte möter annan livserfarenhet än den som finns i "närmaste kretsen". Vår familj speglar väl också denna syn kan jag tänka - eller så är det så att familjen fått mig att tänka på detta sätt. Må vara vilket. Så här vill jag leva!
2 kommentarer:

 1. Du har en så underbart spännande trädgård kunde jag konstatera för - vad är det - tre år sedan....oj vad tiden går.
  Så roligt att se bilder och hur det blommar.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en blommar som alltid påminner mig och dig och ert besök och det är den mörkmörkröda nejlikan! Den blommade för första gången den sommaren ni var här! Och jag önskar att få träffa dig snart min vän!

   kram

   Radera