söndag 19 augusti 2012

minns tillbaka

Ena dottern kollar igenom kameran och hittar en liten filmsnutt från Israelresan. Vi var i en kyrka i Jerusalem. Närmare bestämt vid Bethesdadammen och tittade, man fick inte prata där men att sjunga gick bra och eftersom det var adventstid så sjöng vi Bereden väg för Herran.

Resan till Israel är ett minne för livet, jag vill tillbaka och se mer, uppleva mer, tänka mer!

Bilderna visar stigen och trappan ner till den damm som står omskriven i Johannesevangeliet.
Jesus botar en sjuk man vid Betesda

1 Därefter inföll en av judarnas högtider, och Jesus gick upp till Jerusalem. 2 Vid Fårporten i Jerusalem finns en damm som på hebreiska heter Betesda. Den har fem pelargångar, 3 och i dem låg många sjuka, blinda, halta och lama.* 5 Där fanns en man som hade varit sjuk i trettioåtta år. 6 Då Jesus såg honom ligga där och visste att mannen hade varit sjuk så länge, sade han till honom: "Vill du bli frisk?" 7 Den sjuke svarade honom: "Herre, jag har ingen som leder mig ner i dammen när vattnet kommer i rörelse, och när jag själv försöker ta mig dit, hinner någon annan före mig." 8 Jesus sade till honom: "Stig upp, ta din bädd och gå!" 9 Genast blev mannen frisk och tog sin bädd och gick.

Men det var sabbat den dagen, 10 och judarna sade till mannen som hade blivit botad: "Det är sabbat. Du får inte bära din bädd." 11 Han svarade dem: "Den som gjorde mig frisk sade till mig: Ta din bädd och gå!" 12 Då frågade de: "Vem var det som sade åt dig att du skulle ta din bädd och gå?" 13 Men han som hade blivit botad visste inte vem det var. Jesus hade nämligen dragit sig undan, eftersom det var mycket folk på platsen.

14 Senare träffade Jesus honom på tempelplatsen och sade till honom: "Se, du har blivit frisk. Synda inte mer, så att inte något värre drabbar dig." 15 Mannen gick då till judarna och sade att det var Jesus som hade gjort honom frisk. 16 Därför började judarna förfölja Jesus, eftersom han gjorde sådant på en sabbat. 17 Men han sade till dem: "Min Fader verkar ännu i denna stund. Så verkar även jag." 18 Då blev judarna ännu ivrigare att döda honom, eftersom han inte bara upphävde sabbaten utan också sade att Gud var hans Fader och gjorde sig själv lik Gud.

(Texten hämtad fr Svenska Folkbibeln)

1 kommentar:

 1. Otroligt petigt att bli arga på Jesus för att han botade mannen på Sabbaten.
  De skulle ju ha blivit glada istället för att mannen blev frisk.
  Så tycker jag iaf.

  Härligt att du fick göra den där resan.
  Och se allt!

  SvaraRadera