Det har jag och tack vare vår bästaste Yvonne har den fått en renässans i familjen Holmlunds hushåll.
Den passar utmärkt för en oplanerad, lat hemmafru som jag! Jag tar fram en älgköttbit och har inga planer för vad jag ska göra men tinar den, kanske strimlar. Lägger lergrytan i blöt en stund. Slänger i kött och annat som jag fyndar i vårt kaotiska kylskåp. I dag blev det rödlök och morötter och lite sambal. Slår över lite olja, i dag oliv och salt och peppar. (förresten, varför heter det extra jungfru olja??) Sen en liten skvätt koncentrerad äppeljuice som stod på bänken och drällde. Och så mojsa om allt med händerna.
Sen ställer man ju bara in grytan i kall ugn och drar igång på 200 grader och väntar nån timme så är allt klart! Lägre temperatur = längre tillagning. Bra om man ska iväg och vill ha maten klar när man kommer hem!

jag ägde en gång i tiden en sådan - men i någon flytt var jag dum nog att skicka den till Myrorna.
SvaraRaderasaknar den faktiskt.
kram
Det var dumt ;), men du kanske har tur att hitta en ny på myrorna eller nån annan secondhandbutik! Jag vill ha en till så jag ska kolla själv!
SvaraRadera